Djellabia’s voor iedereen!
Door: Bento
Blijf op de hoogte en volg Bento
26 April 2010 | Egypte, Aswan
Ken je die mop van die twee jongens die naar de tempel van Abu Simbel gingen om 3 uur vannacht? Nee? Ze gingen niet!
De manier om de tempel te mogen bekijken is vertrekken om 3 uur en dan 3 uur rijden in een bus onder politiebegeleiding. Roel en Duco van team Dodo vonden dit wel een goed idee en stonden om drie uur klaar in de lobby van het hotel. Om kwart voor vier kwam er een propvol busje voorgereden en mochten ze plaatsnemen op de klapstoeltjes in het gangpad. Toen ze ook nog eens eerst naar een verzamelpunt moesten waar halflege bussen stonden waar ze niet in mochten besloten ze toch maar terug te gaan en om een uur of vijf konden ze weer verder slapen. Genoeg cultuur voor vandaag. Zeker toen ze vanmiddag te horen kregen dat we er morgen langs varen op weg naar Sudan.
Een uurtje later werd ik voor de eerste keer wakker. De trein van zes uur wilde even laten weten dat hij ging vertrekken (een stuk of vier keer). Uitslapen is iets wat we op deze reis niet kunnen meestal en in het zeldzame geval dat het dan toch een keer kan dan ben ik alsnog vroeg wakker. Wel genoeg tijd dus om een beetje cultuur op te snuiven.
Aswan is de stad waar we ons Egyptisch avontuur beëindigen. Maar natuurlijk niet voordat we eerst weer een dagje mochten doorbrengen in de haven om onze auto’s op de boot te zetten. Er loopt een weg langs het meer en een brug erover waarmee je binnen een uurtje aan de overkant bent. Het nadeel is alleen dat die weg en de brug gesloten zijn voor verkeer. Een zekere generaal heeft deze route onder zijn beheer en heel toevallig ook nog een boot die over het meer vaart. En de prijs voor een auto op de boot is astronomisch hoog. Een prachtige manier weer om de toeristen weer eens goed uit te melken. De auto’s moeten op een ponton en twee dagen varen naar Wadi Halfa. Wijzelf mogen op een overvol passagiersschip in een paar uur naar de overkant varen.
Ik heb goed geluisterd naar de dochter van Ruud en we hebben vannacht zijn verjaardag goed gevierd. Hij heeft een mooie djellabia en een Arabisch mutsje gekregen samen met een olielamp (inclusief geest) Het lijkt erop dat hij vannacht heeft geruild met de geest want hij ziet er nogal bleekjes uit….
Ik heb nog veel te vertellen maar helaas geen tijd meer nu. We moeten nog even snel wat inkopen doen voor op de boot…
Tot later!
Groetjes Bento en Bauke
www.oranjetrophy.nl
26 April 2010 - 10:12
Marian Kardol:
Geweldig je verhalen Bento, zeer leuke schrijfstyle!!
Gr Marian -
26 April 2010 - 17:40
Hans:
De vorige schrijfster slaat de spijker op de kop. Ook de regelmatige update waardeer ik zeer.
Hoop dat jullie een voorspoedige reis hebben zonder motorpech. Het verhaal in de Spits van vandaag over de motorproblemen van jullie collega's was dramatisch.
Groeten,
Hans B -
02 Mei 2010 - 14:26
Bé:
Hai mannen, het is daar lekker aan de temperatuur lees ik. Nou veel plezier nog en blijf vooral schrijven. Dat tweederangs meereizen bevalt wel! :-)
grtjs, ook aan Hans B ... -
02 Mei 2010 - 16:57
Inge:
He Bento,
Leuk om te lezen wat je allemaal aan het doen bent! En dat is allemaal fantastisch zo te zien.
Liefs uit een regenachtig Holland.