Voetbal en rally’s gaan prima samen

Door: Bento

Blijf op de hoogte en volg Bento

12 April 2010 | Tunesië, Tunis

Vechtend als leeuwen -zoals het hoort- zijn we vandaag strijdend ten onder gegaan tegen een elftal van oud-internationals van Tunesië. Bij het zien van het grote voetbalstadion zonk de moed ons al enigszins in de voetbalschoenen. Hoewel voetbalschoenen, het was een bonte verzameling van gymschoenen met allerlei niet-bijpassende gekleurde korte broeken. Wel allemaal dezelfde shirts die we hadden gekregen van Sp!ts. Voor mij zeker een buitengewone ervaring aangezien dit de eerste voetbalwedstrijd was die ik ooit heb gespeeld. En dan gelijk op eredivisie-niveau beginnen is natuurlijk een prachtige ervaring. De wedstrijd begon goed en al na 3 minuten had ik balbezit. Helaas door het weinige profiel op mijn sandaalschoenen raakte ik deze ook vrijwel direct weer kwijt en lag ik languit op de grond. Na een minuut of 5 kregen we ons eerste tegendoelpunt. Er volgden er nog 5 waarvan er eentje werd afgekeurd vanwege buitenspel. De tweede helft ging een stuk beter. Er werd harder gespeeld en er viel een gele kaart aan beide kanten. Een bal belandde op de lat en in de laatste minuut scoorde Johan een doelpunt en was de wedstrijd afgelopen. Een mooie ervaring rijker keerden we met bussen vol spelers en supporters weer terug naar ons hotel.
Door het hotel is het rally-gevoel behoorlijk naar de achtergrond verdwenen. Sinds afgelopen donderdag zijn we aangekomen in Tunis en meteen ingecheckt in een 5-sterren hotel. Zwembaden, gigantische buffetten en discotheken op loopafstand. De oranje wagens staan maar een beetje verveeld op de parkeerplaats.
Toch is het niet alleen maar decadent de toerist uithangen. De vrije dagen worden door veel teams gebruikt om de wagen tip-top in orde te brengen voor de komende weken. De grote Sahara ligt voor ons en de warmte zal zijn tol beginnen te eisen van de mensen en hun wagens. De temperatuur in Ethiopië is rond de 45 graden Celsius momenteel. Hier in Tunis hebben we eerst een paar dagen regen gehad en nu zit ik in de zon aan de rand van het zwembad even een verhaaltje te schrijven.
De overtocht van Trapani op Sicilië naar Tunis was voor ons een aardige opgave. Ondanks de vrij vlakke zee schommelde de boot behoorlijk en lukte het veel mensen maar net om hun ontbijt binnen te houden En dan is 6 uur een behoorlijk lange tijd.
Gisteravond was er een groot feest in discoteque Maxximum voor de Oranje Trophy en ongeveer 80 vrienden, familieleden, sponsoren en alle anderen die een arrangement hadden geboekt. Vanavond nog een feestavond in de discotheek van het hotel met buikdanseressen en morgenochtend is er een officiële bijeenkomst met deMinister van Toerisme, Minister van Sport en de burgemeester van Tunis, compleet met televisieploegen. Daarna volgt het afscheid van de overige Nederlanders en kunnen we EINDELIJK weer op pad…

groetjes van Team Elephant
www.oranjetrophy.nl voor meer informatie over de overige teams.

• 12 April 2010 - 08:04

Sharda:

Goed bezig geweest!!! Leuke actie foto's!

Tjuus Xx

• 12 April 2010 - 08:06

San:

Hi Bento,
    Leuk om te lezen dat het goed gaat tot nu toe. Jouw verslagen zijn een leuke afwisselingen van alle SBC strubbelingen.. geniet ervan!!! Succes in de Sahara, groetjes San

• 12 April 2010 - 10:41

Lous:

Wat een leuk verhaal!Moeten jullie vaker doen. Had wel verwacht dat Bauke scoorde,want hij kon goed voetballen!!!
    Goede reis door de sahara,en vergeet het water en het zout niet!!! xxxx Lous

• 12 April 2010 - 11:37

Greetvanderstal:

hoi Bento
    Hoe laat ik je weten waar je bier klaar staat in Kaapstad?
    groetjes Greet Ans Tonneke en Joe

• 12 April 2010 - 12:51

Rob:

Gaan jullie in elk land waar je doorkomt voetballen? Goede reis!

• 12 April 2010 - 14:30

Cindy:

Ik wil je voor de verdere reis nog veel succes wensen, ik denk aan je en ga er voor!
    X Cindy

• 13 April 2010 - 07:59

Dirk Theron:

Hi Bento,
    I was told about you from my mother-in-law who lives in Andijk. She is friends with Greet van der stal from Dorcus. I live in Gordon's Bay Cape Town and would love to hear about your experience.

Good luck and I hope to hear from you.

Dirk.

• 13 April 2010 - 17:53

Peter Majolee:

Ha die Bento,

Wat een geweldig weekend was het in Tunis. De foto's staan binnenkort op www.i-oms.nl en dan kan iedereen genieten van jouw voetbalkunsten. Tot snel en rij 4x4 ;o)

• 13 April 2010 - 20:08

Boos:

Jezus.. Gast dat ziet er weer tip top uit!! mooi verhaal en mooie verhalen, zo lees/ zie ik het graag. Graag meer verhalen zo!

Succes in de Sahara.