Het aftellen is begonnen
Door: Bento
Blijf op de hoogte en volg Bento
07 Maart 2010 | Nederland, Andijk
Met nog maar 27 dagen te gaan begint de spanning behoorlijk toe te nemen. Niet alleen gezonde spanning voor de start maar ook een hysterische paniek die steeds prominenter rondjes begint te rennen in m'n hoofd.
Het organiseren van een rally is redelijk slecht, tot niet te combineren met een full-time baan. Dat heb ik twee jaar geleden goed gemerkt toen ik met een oude stadsbus van Amsterdam naar Beijing wilde rijden. Blijkbaar ben ik nogal hardleers want naast mijn 40+ urige werkweken moet er nog aardig wat geregeld worden voordat onze wagen op zaterdag 3 april kan wegrijden vanaf het Olympisch Stadion in Amsterdam.
Dit varieert van kleine dingetjes zoals "hoeveel paar sokken neem ik mee?" tot grote dingen als het vervangen van een versnellingsbak. Dat laatste was is een verhaal op zich. We hadden een sponsor gevonden die een aantal van onze voertuigen wilde voorzien van oranje folie.
Een prachtige manier om de voertuigen binnen korte tijd oranje te maken. Maar toen ik vanuit Andijk op weg ging naar de stickeraar in Almere begon de auto na een kilometer of 20 opeens een raar ratelend geluid te maken. Onmiddellijk trapte ik de koppeling en probeerde een zijweggetje te bereiken.
Zover kwam ik helaas niet want midden op de rotonde stond ik vast en kon niet meer voor of achter uit. Gelukkig helpen 4x4-rijders elkaar altijd en werd ik door een aardige landroverrijder van de rotonde af gesleept. Na een blik onder de wagen werd al snel duidelijk dat de tussenbak finaal afgebroken was van de versnellingsbak. Deze auto gaat nergens meer naartoe voorlopig.
Na een lange zoektocht hebben we in België een vervangende versnellingsbak gevonden die momenteel ingebouwd wordt door een garagebedrijf in Dronten. Vanaf volgende week is de Iveco weer te bewonderen op de Nederlandse wegen.
In de tussentijd houden Bauke en ik ons druk bezig met het in orde maken van alle zaken die nodig zijn voor de reis. Kleding, medische zaken, voedsel maar vooral ook al die vervelende zaken zoals verzekeringen of keuringen. De rest van de tijd zijn we vooral bezig met het benaderen van sponsors om nog de broodnodige fondsen binnen te halen voor het vertrek...
groet van Team Elephant
www.oranjetrophy.nl (Team Elephant)
Bento Mol en Bauke Betzema vormen samen team Elephant. Tot aan hun aankomst in Kaapstad kun je de reis van de coureurs volgen via KaapstadMagazine.nl. Lees hier meer over hun en over hun beweegredenen.